Virtualisatie

Dé ICT ontwikkeling voor het MKB. Virtualisatie is het proces waarbij fysieke ICT-oplossingen worden omgezet in virtuele. Op die manier kunnen bijvoorbeeld meerdere netwerken worden aangelegd, terwijl één kabel is. Ook werkstations en servers kunnen worden gevirtualiseerd op één fysieke server.

De voordelen van virtualisatie voor het MKB

Het virtualiseren van servers en andere apparatuur heeft verschillende voordelen. Zo kan je de rekenkracht en de fysieke server optimaal benutten. Ook bespaar je geld op energie (stroom en koeling) omdat je minder hardware nodig hebt. Daarnaast kan er efficiënter worden voldaan aan IT-eisen door servers, apps en werkstations virtueel te isoleren. Doordat er geen investeringen nodig zijn, kunnen deze slimme oplossingen aanzienlijke besparingen opleveren. Bijvoorbeeld wanneer meerdere virtuele servers op dezelfde fysieke server draaien (servervirtualisatie). Wij helpen bij het opzetten en beheren van een virtuele server en IT-infrastructuur voor je mkb-onderneming.

Virtualisatie uitbesteden aan Pater ICT

Wij zijn expert op het gebied van het installeren en onderhouden van virtualisatieservers. De virtualisatie van je MKB-onderneming kan je aan ons toevertrouwen. Wij zorgen ervoor dat je IT-infrastructuur probleemloos functioneert. Onze virtualisatiespecialisten zijn opgeleid en geaccrediteerd en staan altijd voor je klaar, zowel op locatie als op afstand. Stel de overstap naar een efficiëntere manier van werken niet langer uit!